Vorige | Volgende

Wandelweg 118 Wormerveer

Vraagprijs € 437.500 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

Deze vrijstaande woning met klokgevel was oorspronkelijk een winkel met bovenwoning maar is lang geleden geheel in gebruik genomen als leefruimte. Verder is deze woning met veel respect voor de karakteristieke bouwkenmerken in de loop der tijden gemoderniseerd. De begane grond is naar achteren uitgebouwd en een heerlijke serre zorgt het hele jaar door voor een zomers gevoel.

De moderniseringen tonen zich op bepaalde punten heel zichtbaar. Zo is overal centrale verwarming en dubbel glas. De platte daken zijn waar nodig gerepareerd en meteen geïsoleerd, de pannen zijn origineel.
Lambriseringen, balkenplafonds en sierlijsten rond klassieke paneeldeuren sieren de benedenverdieping. Net als de natuurstenen opstelplaats voor een houtkachel, de parketvloer in de doorzonkamer en de zwart-witte tegels in de keuken, waar een ingebouwde servieskast en een schouw voor de wasemkap de nostalgische toon zetten. Het werkblad is van natuursteen, de keuken wordt van het leefgedeelte gescheiden door een ontbijtbar.
De keuken komt uit in de houten aanbouw, deels bijkeuken en een deel schuur. De bijkeuken ligt een paar treden lager. Dat geldt ook voor de serre. Deze aanbouw, die aan de buitenzijde zowel visueel als fysiek wordt ondersteund door een zonneterras, heeft een houten vloer, radiatoren en een heerlijk groot raamoppervlak met dubbele openslaande deuren naar de tuin.

De eerste verdieping toont ook de charme van een huis van deze leeftijd. De slaapkamers hebben alledrie grote raampartijen, met klassieke bovenlichten. De twee grootste vertrekken hebben ingebouwde kasten. Qua wooncomfort is ook op deze woonlaag geen enkele concessie gedaan. Daarin spant de badkamer toch wel de kroon. Met respect voor de anci├źnniteit is de L-vorm ingevuld met een grote inloopdouche, afgescheiden door een glazen schuifwand, en een rustiek wastafelmeubel. Betegeling en lambrisering zijn perfect op elkaar afgestemd. Het tweede toilet is overigens apart. Een vaste trap leidt naar de zolder.
De achtertuin, met een mix van groenblijvers en seizoensbloeiers, is een oase van rust, met verschillende zonplekjes en schaduwhoekjes. Een pergola zorgt voor de klimmers, de poort leidt via een steeg naar de rustige Delistraat (waar gratis geparkeerd kan worden).

Indeling

Begane grond:
Verhoogde entree. Hal met laminaatvloer, lambrisering en architraven. Meterkast. Trapopgang met siersnijwerk. Trapkast. Toilet met deels authentiek tegelwerk en hoekfontein.
Lichte living met erker. Gelambriseerde wanden, parketvloer en natuurstenen opstelplaats houtkachel, voorzien van werkend rookkanaal. Eetgedeelte met keukenverbinding door ontbijtbar. Lager gelegen serre met dubbele openslaande deuren naar achtertuin. Keuken met natuurstenen werkblad in hoekopstelling en dito gootsteen met eengreeps mengkraan. Rustiek zespits gasfornuis met oven en afzuigkap in schouw. Ingebouwde vaatwasser. Afstap naar bijkeuken in houten aanbouw, met lichtkoepel en aansluitingen wasmachine en -droger. Achterdeur. Doorgang naar houten berging, voorzien van water en elektra. Opstelling Cv-installatie (Atag / 2020).

1e Verdieping:
Lichte overloop met glas-in-lood element en balustrade. Slaapkamer. Tweede slaapkamer met vaste boekenkasten en diepe trapkast. Derde slaapkamer met kastenwand. Alle vertrekken hebben houtlaminaatvloeren. Gesloten trap naar zolderverdieping. Tweede toilet. Deels betegelde en deels gelambriseerde badkamer. Extra brede inloopdouche, voorzien van glazen schuifwand en rustiek wastafelmeubel met spiegel.

2e Verdieping:
Open zolderruimte met gevelraam. Stahoogte in het midden.

Buitenruimte:
Voortuin, met grind en beplanting. Besloten achtertuin op het zuidwesten, met paden en borders, volwassen groen, kleurrijke bloeiers en eeuwig groen. Pergola en vijver. Achterom naar steeg en Delistraat met voldoende parkeermogelijkheid.

De supermarkt ligt letterlijk om de hoek. Andere ketens, speciaalzaken, verswinkels en delicatessen bevinden zich op een paar minuten fietsen. Ook scholen, speelplekken en sportclubs zijn in de buurt te vinden. Het NS station bevindt zich op 900 meter, nog geen tien minuutjes lopen dus. Onderweg passeert de bus, deze stopt net iets voor het Wilhelminapark.

Bijzonderheden:
Woonoppervlakte bedraagt 130 m2, inhoud 633 m3
Perceelgrootte 222 m2 eigen grond met achtertuin op het zuidwesten
Bouwjaar 1915, veel karakteristieke details
Voorzien van (wijn-)kelder en serre
Cv-installatie dateert van 2020
NS station op loopafstand, snelweg vlot bereikbaar
Aanvaarding in overleg
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
herenhuis
Type woning
vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1915
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
rookkanaal
Ligging
aan drukke weg
Permanente bewoning
ja
Daktype
samengesteld dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking, pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
130 m²
Oppervlakte overige functies
17 m²
Perceel
222 m²
Inhoud
633 m³

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal etages
3
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
inloopdouche, wastafelmeubel
Keuken type
half open keuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
dubbel glas, hr glas, muurisolatie
Soort verwarming
cv ketel
Warmwater installatie
cv ketel
Ketel bouwjaar
2020
Ketel eigendom
eigendom

Energielabel

Energielabel
D
Einddatum energielabel
2030-10-28

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Wormerveer B 5986
Oppervlakte
222 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
achtertuin, voortuin
Hoofdtuin type
achtertuin
Hoofdtuin oppervlakte
75 m²
Hoofdtuin achterom
nee
Ligging hoofdtuin
zuidwest

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
openbaar parkeren

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
aangebouwd hout
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Deel dit object