Vorige | Volgende

Kometensingel 152 AMSTERDAM

Huurprijs excl. BTW € 150 per maand

Bewaar object

Omschrijving

ALGEMEEN
Na het verwerven van de voormalige katholieke Sacramentskerk in Amsterdam-Noord is SOSial Spaces bezig met de planvorming om de kerk te verbouwen tot een multifunctionele ruimte waar social design de kernwaarde is. Samen met mensen en organisaties die zich ten doel stellen om met hun activiteiten upgrading te genereren willen zij in de kerk een geborgen creatieve hub creëren.

In het kader van de verbouwing zijn ze op zoek naar (een) tijdelijke huurder(-s) voor het gebouw gedurende de periode van planvorming. Deze partij kan ook een rol spelen binnen de herontwikkeling. Als het beide partijen past kan vervolgens het bedrijfsplan includeren in het totaalconcept. Als een kandidaat huurder zelf plannen heeft die passen bij dit project kunnen zij met elkaar optrekken om tot een succesvol eindresultaat te komen. Daarnaast kan de huurder na de verbouwing mogelijk ook zijn definitieve intrek nemen in het gebouw. Verhuurder is flexibel en staat open voor samenwerking op velerlei fronten. De verbouwplannen zullen ca 1 jaar in beslag nemen. Gedurende de planontwikkeling worden er flexibele werkplekken in een, daartoe ingericht, gedeelte van het gebouw aangeboden.

OMSCHRIJVING
De voormalige kerk is een mooi stoer gebouw met simpele vormen gebaseerd op een boeren schuur. Voorheen stond op deze plek een boerderij met een grote schuur waar de kerkdiensten werden gehouden. De architecten hebben deze schuur als uitgangspunt genomen voor hun ontwerp. De vormen en stijl-ingrediënten van een barn zijn nu zichtbaar in het huidige ontwerp.

De kerk is gebouwd in de jaren 50 met duidelijke kenmerken van de basilica. De basilica is het eerste eenvoudige model kerk uit de Griekse oudheid. Gezien de typische stijlkenmerken van het gebouw is het een gemeentelijk monument.

Het dak is ruim 10 m hoog en beschikt over een industriële kap van grijs hout met stoere spanten. Onder dat dak ervaar je de grootsheid van het gebouw. Het dak past eerder bij een oude fabriek dan bij een kerk.

In het kerk hangen nog de originele jaren 50 kroonluchters. De ramen zijn voorzien van een jaren 50 glas in lood patroon bestaande uit eenvoudige gestapelde cirkels. Die met wat zonlicht betoverende licht mozaïeken in de ruimte toveren.

Een groot aantal kerkbanken zullen een plek krijgen in en rondom de kerk om de magische sfeer te behouden. Aan de lange banken is het mooi sparren over de nieuwste projecten.

OPPERVLAKTE
Het gebouw beslaat een oppervlakte van in totaal ca. 1000m2 onderverdeeld in een hoofdschip van ca. 700m2, een entresol van ca. 60m2 en een keuken met een recreatiezaal van ca. 200m2.

Voor het gebouw ligt een ruim kerkplein met aan de andere zijde de voormalige pastorie.

AANBOD
De flexplekken worden aangeboden in de recreatiezaal van ca. 200 m2, die beschikt over centrale verwarming, een keuken en sanitaire voorzieningen. Gas, elektra, water en wifi is aanwezig.

Huurprijs per flexplek vanaf € 150,-- per maand, exclusief BTW.

PARKEREN
In de wijken rondom de kerk staan geen parkeermeters. Het parkeren rondom de kerk is daarom kosteloos. In de straat voor de kerk bevinden zich ruim voldoende parkeerplaatsen. Ook op de dijk aan de andere kant van de kerk kan de auto prima worden geparkeerd.

BEREIKBAARHEID
De pont vanuit het Centraal Station vertrekt op gezette tijden naar de NDSM werf. Vanaf de pont fiets je in 10 minuten naar het gebouw in Tuindorp Oostzaan.

De buslijnen 35 en 37 rijden met regelmaat vanuit het CS en stoppen bij de Kometensingel.

Op ca. 1 km afstand van de kerk bevind zich de afslag S118 van de ring van Amsterdam. Het is de eerste afslag vanuit de Coentunnel. Na de afslag sla je twee hoeken om, om vervolgens voor de kerk tot stilstand te komen.

Dit maakt het tot een ideale uitvalsbasis voor je team, klanten en gasten.

LOCATIE
De kerk ligt aan de Oostzanerdijk in Tuindorp Oostzaan, een enclave in Noord. Vanuit het dorp zie je de silhouetten van de kranen van de scheepswerf uit toornen boven de daken van de huisjes.

De kerk staat daar op een superleuke plek. Aan de noordzijde ligt het gebouw aan het water in de beschutting van de dijk. Aan de zuidzijde ligt Tuindorp Oostzaan, een lommerrijk buurtje. Van origine is het een buurt waar de werknemers van de scheepsbouwwerven woonden. De buurt is net als heel Noord volop in ontwikkeling en een nieuwe generatie Amsterdammers doen hier hun intrede. Het centrum van het dorp is het Zonneplein, een prachtig ruim opgezet plein waar Lokaal Spaanders nu een hip horeca etablissement heeft neergezet en waar in het Zonnehuis leuke voorstellingen plaats vinden.

Op een steenworp afstand, aan de andere kant van de Klaprozenweg, bevind zich de NDSM-werf. Op de NDSM-werf zijn toonaangevende bedrijven gaan zitten die met name opereren in de creative industry. Daartussen bevinden zich hippe restaurants zoals Pllek en Noorderlicht.

Amsterdam-Noord is volop in ontwikkeling en tal van gave initiatieven worden hier gerealiseerd. In geheel Noord komen steeds meer mensen wonen die daar ook werken. De opening van de Noord-Zuid lijn zal Noord een nog grotere boost geven.

OVERIGE
Naast de flexplekken is het ook mogelijk als (mede-)eindgebruiker je te melden. Reacties bij voorkeur per email, zodat deze aan de opdrachtgever kunnen worden voorgelegd.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
BTW belast
ja
Conditie Service kosten
per vierkante meter per jaar

Bouw

Soort object
Kantoorruimte
Type
Kantoor-/bedrijfsruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte

Oppervlakten en inhoud

Opp kantoorruimte
1.000 m²
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Nabijgelegen

Deel dit object